KOULUTUS
3.9.2010  


Salasana:

KOULUTUS
Julkaistu 3.9.2010 klo 0.00    Päivitetty 25.10.2019 klo 10.45  

YLEISTIETOA KURSSEISTA

Kouvolan Kipparit ry. järjestää vuosittain, yhdessä Kouvolan Kansalais-opistojen kanssa eriasteisia, Suomen Navigaatioliiton koulutusohjelman mukaisia laivurikursseja. Pääsääntöisesti opistot toimivat kurssien käytäntöön panijoina ja Kipparit vastaavat kouluttajista. Laivurikursseilla saadaan vahva pohjatieto veneilyyn. Laivurikurssit päättyvät tutkintoon, jonka suorittaneella on mahdollisuus liittyä seuran jäseneksi, ja saada tutkintoa vastaava Navigaatioliiton laivuriarvo. Tutkintojen kesto on saaristo- ja rannikko tutkinnoissa 4 h ja avomeritutkinnossa 8 h. Tutkinnot on suoritettava arvo järjestyksessä ( saaristo, rannikko ja avomeri ). Yhtäaikaisesti suoritetut hyväksytysti suoritetut tutkinnot hyväksytään. Tutkinnossa on mahdollisuus saavuttaa 30 pistettä, alle 15 pisteen suoritukset ovat hylättyjä. Navigaatioliiton tutkintolautakunta tarkistaa tutkinnot ja antaa niistä arvosanat.

Arvosanat ovat:
15p - 20,5p Hyvä
21p - 26,5p Kiitettävä
27p - 30p Erinomainen

LAIVURITUTKINTO VAATIMUKSET LYHYESTI

* SAARISTO: Merikartan käyttö, kompassioppi, matkan ja nopeuden määritys, maantieteellinen paikanmääritys, lait ja asetukset, merimerkit.

** RANNIKKO: Saaristotiedot, sorto ja virta, vuorovesioppi, radiotekninenpaikanmääritys, sääoppi.

*** AVOMERI: Saaristo- ja rannikko-tiedot, valtamerilaskut, paikanmääritys taivaankappaleiden avulla, maailman aika-lajit ja laskut.

Laivuri kurssien lisäksi järjestetään myös muita veneilyyn ja merenkulkuun liittyviä kursseja. Ohjelmassa ovat mm. VHF-, Cevni ja käytännönveneilykurssit. !Opettajat ( v. 2019 )

Ari Vainio / Kaikki kurssit
gsm: 040 531 5978
E-mail: ari.juhani.vainio(at)gmail.comKURSSIT / KOULUTUS ILMOTTAUTUMINEN

netti-ilmoittautuminen: http://www.opistopalvelut.fi/kouvola

Kouvolan kansalaisopisto: Salpausselänkatu 38, 45100 Kouvola, Ei puhelin ilmoittautumista Kouvolassa ja Kuusankoskella.

Lisätietoja opistojen kotiinjaetusta esitteistä tai netistä.