Kouvolan Järvipelastusasema tiedottaa 26.5.2021

Kymijoen virtaukset ovat poikkeuksellisen kovat

Vältä voimakkaita virtapaikkoja (Tuhovirta, Saukkolanvirta) – suosi Pyhäjärveltä Virtakiven suuntaan veneillessä Hovinsaaren idänpuoleista reittiä

Kaakkois-Suomen ELY-keskus otti tänään 26.5. yhteyttä Kouvolan Järvipelastusasemaan ja pyysi välittämään alla olevaa tietoa.

Luminen talvi ja sateinen kevätsää ovat nostaneet Päijänteen ja useiden muiden Kymijoen vesistöalueen järvien vedenpintoja. Päijänteen ja Kymijoen tulvariskin pienentämiseksi juoksutusta on lisätty helmikuun lopusta alkaen. Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen mukaan juoksutusten vuoksi Kymijoen virtaama tulee pysymään suurena koko kevään ajan. Tällä hetkellä virtaama Kuusankoskella on n. 500 m3/s, joka on n. 150 m3/s suurempi kuin ajankohdan keskimääräinen virtaama.

Voimistunut virtaama vaikuttaa veneen ajettavuuteen. Pienitehoisella veneellä virtaa ylöspäin mentäessä voi tulla isoja vaikeuksia. Virtakiven vierasvenesatamaan ajaessa tulee olla varovainen, sillä virtaukset myös siellä alueella ovat suuret. Voimakkaita virtapaikkoja (Tuhovirta ja Saukkolanvirta) suositellaan vältettäväksi kesäkuun loppuun asti kokonaan. Ne kannattaa kiertää muita reittejä pitkin. Turvallisempi reitti Pyhäjärveltä Virtakiven suuntaan on Hotinkoski (Hovinsaaren idänpuoleinen reitti).

Lisätietoja: Järvipelastusaseman päällikkö Saku Tauriainen, puh. 050 309 720

Jätä kommentti