Eskaaderi Vergiin 7. – 9.6.2002

Johdanto

Kipparit kun eskaaderiin lähti, kohteena oli jälleen Vergin tähti.Mukana oli veneitä kuusi, sekä mukana vieras uusi,väkeä kaikkiaan kaksikymmentäkuusi. Matkaa teki purjeilla viisi, koneilla kulki kaksi, voi hiisi! Oli Amanda, Miniatyr ja Olga, Merikotka, Polaris ja Hilma, mukana Piikukin, tervetullut, vilkas.

Rantautuminen

Oli satama täytetty venein muin, kiinnitettiin pimeässä, tuulessa, kuivin suin. Jorilta hävisi sähköt sataman suulla, Taavin ohjasi matalaan navigaattorin asetus väärä. Olgan potkuriin sotkeutui Jorman ankkaroliina, lopulta helpotti hirmuinen piina.

Veijo sukelsi uuden köyden ankkuriin, sitten vielä puhdisti akselin Olgan potkuriin.Oli kaikki hyvin taas, ei kun saunomaan !

Ilta Vergissä

Kipparit edukseen erottui joukosta muusta, hyvin meni alas Viru Valge toisten suusta. Illalla askeleet vei Lamba-Adan tahtiin, taas nousi kipparit ansaittuun mahtiin. Kipparit musiikkiterveiset toi, kun Penan johdolla Karin ja Helenan haitarit, enkelikuoron tunteellinen ”Meri” viroksi soi, sydämelliset suosionosoitukset yleisö toi. Aamuksi vaihtui jo yö, satakieli ja kerttuset mielen herkäksi sai, kun asteli Aarni, Ari, Antti ja Marko sataman suuntaan, tarkat jälkipään valvojat.

Bussimatka

Aamulla laskuissa sekosi Ari ja Amandan väki, melkein Altjasta asti, satamaan bussin peruuttavan näki. Kun oli koossa viimeinkin joukko, jatkui matka Vihulan kartanoon, ei mikään loukko. Tukkukauppa hävitti ruoka- ja juomahuolet, siellä keveni kuitenkin rahoista puolet. Rakveressa täyttyi maittavasti vatsat, itään päin nyt otettiin viimeinkin hatkat.Lauli kertoili historiaa, geologiaa, tulkkasi kuljettajan junamatkan Siperiaan, tarkkana kuunteli kipparit kaikki, tuon matkan torjuivat isämme, soturit meiltä.

Ontikan rannalle mereen oli putous huima, ihmeissään katsoi sitä kippari tuima,vielä tarkisti vessankin venäläisen mallin, ei ollut kovin häävi. Paluumatkalla ihme oli suuri, jätetuhkasta kasattu Kiviõlin vuori. Kesken petti kunto monen kipparin, niin oli nousu jyrkkä että katosi jaloista tunto,rinnassa pumppu hakkas, happi jo loppumaan pakkas,pääsi huipulle parhaat, naamansa tuhkasta harmaat. Vielä rynnisti kipparit oven taakse panimon Haljalan, liian myöhään, oli hanat jo kiinni kaljalan. Satamaan kun palattiin kävi kello puoli kahdeksaa, kauppaan vielä ehti tuliaiset ostamaan. Illalla suunnattiin taas Lamba-Adaan, että josko vielä pääsis laulamaan,poissa oli kuitenkin puhti parhain, ilta päättyi ihan liian varhain.

Paluumatka

Aamulla kirkas aurinko paistoi, kipparit kesäisen tuulen haistoi, Soome Laht hymyili meille, kiitokset, veljemme virolaiset, teille. Matka sujui ratevasti, herja lensi mahtavasti,illalla odotti Kotkassa tarkastus tullin, ei sentään pannut venettä mallin mullin, puhtaat on Jorman jauhot, malliksi sulle jos liikaa kauhot. Maanantaita oli jo kulunut hetki, kun Haminan laituriin päättyi Amandankin retki.

Riimitteli s/y Merikotkan kansimies Ari

Jätä kommentti