Jäsenkirje 3-2018

Kouvola 14.05.2018

JÄSENKIRJE 3/2018 http://kouvolankipparit.fi https://www.facebook.com/

Hyvää kesää arvoisat kipparit! Talven runsaat lumet ovat sulaneet ja vettä on vesistöissä paljon. Tuokokuun alun ”lämpöaalto” on saanut luonnon kukoistamaan. Veneet on laskettu vesiin ja kesätoiminta on käynnistymässä.
KEVÄÄLLÄ TAPAHTUNUTTA
KEVÄTKOKOUS pidettiin 15.3. Kouvolan paloaseman tiloissa, läsnä oli 30 kipparia. Hallitukselle myönnettiin tili- ja vastuuvapaus edellisen vuoden toimistaan. Merikarttanavigointikilpailun kolme parasta; Seppo Himanen, Ari Vainio, ja Jarmo Jäntti palkittiin Vuoden 2017 kippariksi nimettiin kunniakirjan ja Kososen Kotkan kera Raimo Reinamo. Uudet saaristolaivurit saivat diplominsa. Mielenkiintoisen kokousesitelmän TUR 35 kotimatkasta Heiligenhafenista – Partakoskelle piti Matti Pitkänen

KARTTANAVIGOINNISSA KILPAILTIIN KUUSANKOSKELLA 7.4.
Kuva: A. Vainio ——————>

Karttanavigoinni SM-finaali järjestettiin 7.4. Kuusankoskitalolla, mukana finaalissa oli 17 kilpailijaa. Kippareita edustivat Seppo Himanen ja Ari Vainio. Henkilökohtaisen suomenmestaruuden vei Teijo Toivonen Espoon kippareille, toiseksi sijoittui Markus Altner Eknäs navigationsklubb ja kolmannelle sijalle ylsi Juha Tikkanen Espoon Kipparit. Kouvolan kipparien Seppo Himanen oli kahdeksas ja Ari Vainion kahdestoista. Hyvän karsintasijoituksen ( Seppo 1. ja Ari 2.) myötä joukuekilpailussa saavutettiin kuitenkin 3.sija. Voitto tässäkin meni Espooseen, kakkoseksi sijoittui Borga Navigationsklubb.

CEVNI-KURSSI / TUTKINTO pidettiin 9-10.4 Kansalaisopistolla. Kaikki kahdeksan osallistujaa läpäisivät hienosti tutkinnon. Opettajana toimi Ari Vainio.

KÄYTÄNNÖN VENEILYKURSSI pidettiin Kansalaisopistolle 7.3. – 11.4. Kuvat: A.Vainio ———————–>
Kiinnostus kurssia kohtaan oli suuri ja sille osallistui 21 henkilöä. 18h kurssi pidettiin kuudessa 3h jaksossa. Oppituntien lisäksi suoritettiin mm. köysikoulu, hätätoimintaharjoitus ja huoltoharjoitus. Kiitos aktiivisille osallistujille ja toteutuksessa auttaneille asiantuntija jäsenille! Kurssista on jäljellä vielä harjoitusosio Saimaalla 26.5. Harjoitusajon suorittaville myönnetään Navigaatioliiton käytännönveneilytodistus

KEVÄÄN LAIVURITUTKINTOPÄIVÄ oli pe 20.4 Tutkintopaikkana Kouvola. Rannikkotutkintoja suoritettiin yhteensä 8 kappaletta ja lisäksi yksi saaristomerenkulun tutkinto. Paikallisessa tarkastuksessa kaikki tutkinnot olivat hyväksyttyjä. Diplomienjakotilaisuus uusille laivureille järjestetään 12.6. siitä lähetetään kutsu asianomaisille, kun tutkintolautakunta on vahvistanut tulokset.

VENEIDEN KATSASTUS ON NYT AJANKOHTAISTA
Veneet on katsastettava kesäkuun loppuun mennessä! Hätämerkinantoväline kelpoisuusvaatimukset ovat muuttuneet. Pyroteknisten tuotteiden ( raketit,soidut ) kelpoisuus on jatkossa vain tuotteeseen merkityn päiväyksen mukainen ( 3-v valmistuspäivästä ). 2 ja 3 luokassa kaksi soihtua voidaan korvata yhdellä Led-soihdulla, johon on oltava myös vara-akku. Katsastusasioissa sinua palvelevat Katsastuspäällikkö: Matti Pitkänen 040-025 3755 sekä Katsastusmiehet: Ari “Bobby” Koskinen 040-092 0338 ja Kari Hult 040-547 8886. Vuosikatsastuksesta peritään 20€ maksu. Yleinen katsastuspäivä on Saimaan Partakoskella 9.6.

SAMMUTTIMIEN TARKASTUSTARJOUS
Venesammuttimet on katsastettava vuosittain. Sammutinhuolto Santtu Aitala hoitaa homman Kippareille edulliseen hintaan. 2 – 6 kg sammutimen tarkistus 9 € , normaali hinta 10-11 €. Santun löydät Kymin vanhalta tehdasalueelta, joen rannassa. Ruukinportti Minttonintie 4. 0400-617 923. Avoinna klo 8-16.
23.5 Santulla huoltopäivän tarjouksena: Tarkastus 8€ ja uusi 2kg sammutin 12€

9.6. La Veneiden katsastuspäivä ja Lippunnosto Partakosken laitureilla klo 10-13.Lipunnosto klo 11.00. Kivisillan laiturilla. (61°16,28’N 27°42,13’E). Kahvi- ja rommitarjoilu!
Jatkot… Olkisalossa. Rudolfin sauna lämpiää, polttopuut tervetelleita.

30.6 la Kokoontumisajo Saimaalla RIPSIN tukikohdassa Iso-Korkeassa 61°25,63′ N 27°37,75′ E
Kokoontuminen alkaa klo 10.00. Navigointikilpailu, lentopallo-ottelu: Kipparit- Rips, ja muuta mukavaa.

1-7.7. Saimaa eskaaderi ”Etelä Saimaalla” yhdessä Ripsin kanssa
         Lähtö RiPS:ltä reitille Puumala – Imatra – Taipalsaari –
Lappeenranta.

Seuraavassa tarkempi reittisuunnitelma:
1. Su  1.7. RiPS – Rokansaari : peli, sauna,       20 M
2. Ma 2.7. Rokansaari – Ruhansaari : peli, sauna,  13 M
3. Ti  3.7.  Ruhansaari – Ilkonsaari – Pullikainen : tsasounat,
lettukestit, 18 M
4. Ke 4.7. Pullikainen – Imatra : kylpylä / kesäteatteri, 11 M
5. To 5.7. Imatra – Satamosaari : peli, sauna, 7 M
6. Pe 6.7. Satamosaari – Taipalsaari : mölkky, pitsailta, 23 M
7. La 7.7. Taipalsaari – Lappeenranta : eskaaderin, 9 M, 
Yhteensä noin 100 M

Ilmoittaudu mukaan 20.6 mennessä! Raimo Reinamo raimoreinamo

hotmail.com 0400-165 745.

Kutsukokoontumiset
”Virallisen” kesäkokoontumisen ja ”Olkisalon jatkojen” lisäksi järjestetään loppukesästä kutsukokoontuminen Äyrätsalossa. Seuraa Kipparisivuja ja FB ryhmää.

Antoisaa kesää, tavataan tapahtumissa! Jäsenpostia taas loppukesäst

Jätä kommentti