JÄSENKIRJE 3/2020

Lumettoman talven jälkeen koitti korona kevät, joka pysäytti lähes kaiken toiminnan. Kevätkokous ja ulkoilupäivä ehdittiin pitää, mutta kaikki opiston kurssit keskeytettiin ja kevään laivuritutkinnot siirrettiin syksylle. Keskeytyneet kurssit, rannikko ja käytännön veneily viedään loppuun elo-lokakuun aikana ja peruuntunut saaristo- rannikko tutkinto pidetään 25.9. mikäli tilanne vain sen sallii.

Elämme poikkeuksellisia aikoja ja meidän on otettava huomioon ympäristön rajoitukset ja valtakunnan tason ohjeet. Kippari hallitus on keskustellut vakavasti kesätoiminnasta ja päättänyt, että toimintaa ei kokonaan jäädytetä, vaan toimitaan rajoitetusti ohjeita noudattaen. Monet seurat ja tahot ovat tiukasti rajoittaneet toimintaansa, joten seurojen yhteiskokoontumisia ei järjestetä. Retkisatamien saunat ovat toistaiseksi käyttökiellossa, joten on pärjättävä ilman niitä. Hallitus on tehnyt alustavan toimintasuunnitelman kesälle, jota tarvittaessa säädetään.

Jokainen on vastuussa itsestään ja kanssaihmisistään ja tekee päätöksensä itsenäisesti.

VESIYHTEYS PÄIJÄNTEELLE AVAUTUU HEINÄKUUSSA

Kouvolan uudet satamat, Hirvelä ja Virtakivi avautuvat kesäkuussa. Niiden varustukseen kuuluvat vesi, septi ja sähkö. Veneen laskut, nostamalla tai veneluiskasta tapahtuvat Hirvelässä, Virtakivessä ei veneluiskaa enää ole.

Veneiden talvisäilytysalue sijaitsee Hirvelässä. Hirvelän 55 paikasta ja Virtakiven 27 paikasta lähes kaikki näyttäisivät olevan varattuja. Kimolan kanavan avautuminen siirtyi teknisen vian takia heinäkuun alkuun. Traficom (Väylä) ei ole vielä vahvistanut avautumispäivää, mutta se ajoittuneen viikoille 27-28. Kipparit pyrkii, mikäli epidemia tilanne sen sallii järjestämään kaikille avoimen Päijänteen avauseskaaderin heinä-elokuun vaihteessa.

KEVÄÄLLÄ TAPAHTUNUTTA

SAARISTOLAIVURI ”välitutkinto” pidettiin 7.2. Sen läpäisi seitsemän kokelasta. Saaristolaivurin nimen ja arvon saivat: Petteri Hartikainen, Terhi Ihalainen, Eija Parkkinen, Matias Rantala, Veikko Ruotsalainen, Juha Skyttä ja Erkki Syrjänen. Onnittelut suorituksesta! Diplomit on postitettu heille.

KEVÄTKOKOUS pidettiin 12.3. KSS-Energian tekniikkatalolla, läsnä oli 35 kipparia. Hallitukselle myönnettiin tili- ja vastuuvapaus edellisen vuoden toimistaan. Merikarttanavigointikilpailun kolme parasta; Seppo Himanen, Ari Vainio, ja Aarni Hyttinen palkittiin. Vuoden 2019 kippariksi nimettiin, Kososen Kotkan kera Mikko Toivonen. Uudet saaristolaivurit saivat diplominsa.  Mielenkiintoisen kokousesitelmän Päijänteen veneilykohteista piti partiokippari Ora Nuutinen Jyväskylästä.

ULKOILUPÄIVÄ REPOVEDELLÄ 14.3.

Ehdittiin pitää ennen kokoontumiskiellon voimaantuloa. Reipas tusina Kippareita kisaili mölkyssä, tikanheitossa ja makkaran paistossa, sekä reippaili lähimaastossa.      Kuvat: irma Vainio

VENEIDEN KATSASTUS POIKKEUSOLOISSA

SPV- suosittelee veneiden katsastusta etänä, esim. videoyhteyden kautta. Runkokatsastukset suositellaan tehtäväksi syksyllä, veneen ylösnoston yhteydessä. Vakuutusyhtiöt hyväksyvät vahinkotapauksissa edellisen vuoden katsastustodistuksen.

Kippari veneet on mahdollista katsastaa myös perinteisesti ”varovaisuutta” noudattaen la. 6.6. klo 10-14. Saimaan Partakoskella järjestettävässä katsastus / lipunnosto tapahtumassa.

Ota yhteyttä katsastusmiehiin:

Katsastuspäällikkö: Matti Pitkänen               040 025 3755                      matti.pitkanen@pcskouvola.fi

Katsastusmiehet:    Ari “Bobby” Koskinen    040 092 0338                      bobby.koskinen@gmail.com

                                    Kari Hult                 040 547 8886  posti@hemiset.fi                     

SAMMUTTIMIEN TARKASTUSTARJOUS

Venesammuttimet on katsastettava vuosittain. Sammutinhuolto Santtu Aitala hoitaa homman Kippareille edulliseen hintaan. 2 kg –sammuttimien tarkistus 5 €, 6 kg 7€, normaali hinta 10-14 €. Myös uudet sammuttimet huippuedullisesti, alkaen 15€.  Santun löydät Kymin vanhalta tehdasalueelta, joen rannassa. Ruukinportti Minttonintie 4.  0400-617 923. Avoinna klo 8-16.

KESÄTOIMINTAA

6.6. La Veneiden katsastus päivä Partakosken laitureilla klo 10-14.  ja Lippunnosto

Kärnäkosken linnoituksella klo 11.00.  Kahvi- ja rommitarjoilu turvaetäisyyksiä noudattaen!

Partakoskelta on kävelymatkaa Kärnäkoskelle n. 1,2km (n. 15 min). Kärnäkoskella on myös laituri

27.6 la Kokoontumisajo Puumalan Sahanlahdessa

Kokoontuminen alkaa klo 10.00. Luontopolku kilpailu. Niskalammen sauna klo 16-20. pien- ryhmissä.

Ilmoittautuminen kokoontumiseen 15.6. mennessä: 040 531 5978 / ari.juhani.vainio@gmail.com

28.6-4.7  Saimaa eskaaderi mikäli pandemia tilanne sen sallii.

Kohteet ja ohjelma julkistetaan kesäkuun puolen välin jälkeen.

30.7.- 2.8. Kaikille avoin Päijänne eskaaderi. Alustava suunnitelma

to 30.7. klo 10 Hirvelän satama / klo 12  Kimolan lahti. Heinola klo       ~24 Nm (44 km)

pe 31.7 klo 10 Heinola – Kalkkinen- Käkisalmi- Padasjoki                    ~ 27 Nm (51 km)

la 1.8    klo 10 Padasjoki -Kelvenne- Pulkkilan salmi                            ~ 18 Nm (33 km)

su.2.8   klo 10 Pulkkilan salmi – Heinola – Hirvelä                              ~ 42 Nm (78 km)   yht ~111Nm (206km)

Yhteyshenkilö: Matti Turunen 040 508 8757 Turusmasa@gmail.com  lmoittaumiset 16.7. mennessä.

JÄSENMAKSU 2020. Niille, joiden maksutieto vielä puuttuu, liitteenä uusi jäsenlasku.

Antoisaa kesää, tavataan tapahtumissa! Jäsenpostia taas loppukesästä.  Kippari hallitus.

Jätä kommentti