Jäsenkirje 4 /2020

Kuivan maan kipparit on historiaa. Kauan odotettu Kimolan kanava avautui, monien teknisten ongelmien jälkeen 3.8. Kippari veneitä oli mukana ensinmäisessä sulutuksessa. Kouvolan uudet hienot satamat ovat saaneet jo kiitosta Päijänteen matka-venelijöiltä.

Korona-epidemia aiheutti Kipparien juhlamatkan peruuntumisen toukokuulla, kokonaan virus ei toimintaa kuitenkaan jäädyttänyt. Kesän sää on ollut vaihteleva. Juhannuksen jälkeen kärvisteltiin helteissä, sitten heinäkuuta mentiin vaihtelevassa ja epävakaisessa säässä, nyt mennään taas kesäisissä lämpötiloissa. Kipparien tapahtumat saatiin pääosin viettää kesäisissä tunnelmissa.

Syksyn toiminta käynnistyy kesäkauden päättäjäisillä 19.9. Saimaan Kallioniemessä ja jatkuu vilkkaana kurssitoimintana. Keväällä keskeytyneet laivuri- ja veneilykurssit viedään loppuun pääosin syys-lokakuun aikana. Keväällä peruuntunut laivuritutkinto pidetään 25.9. Laivurikurssien lisäksi tarjolla on Cevni ja  VHF-kurssi. Marraskuussa vietetään pikkujoulua jos epidemia tilanne sen sallii.

JÄSENTIEDOITUS

Kipparien nettisivut, jäsenrekisterin hallinta ja laskutus on siirtynyt uuteen WordPress / FloMembers järjestelmään. Jatkossa tiedotus ja laskutus tapahtuu sähköisessä muodossa. Jäseniä pyydetään päivittämään tietonsa Kipparien nettisivujen kautta Jäsenhakemuskaavaketta käyttäen.

KESÄLLÄ TAPAHTUNUTTA

6.6. la Veneiden katsastuspäivä ja lipunnosto Partakoskella keräsi paikalle 20 kipparia ja muutaman laivakoiran. Lipunnoston Kärnäkosken linnoituksella suoritti kommodori Juhani Tuominen. Katsastusmiehet suorittivat paikalla kuusi katsastusta. Myrskyisän sään takia veneet jäivät suojaan Parta- ja Kärnäkosken laitureille. Iltaa vietettiin Kuolimon puolella Lotjasataman laavulla.

27.6. la Kokoontumisajo Saimaalla Sahanlahdessa   Kuva: A. Vainio

Kokoontumiseen osallistui 9 alusta ja 20 henkilöä. Sää oli helteinen, mutta kolmen kilometrin mittaiseen luontopolku kilpailuun osallistui siitä huolimatta kahdeksan joukkuetta. Rasteilla mitattiin tietämystä kasveista, geologiasta, maantiedosta ja historiasta. Lisäksi mitattiin kuntosuorituksia sekä etäisyyden ja mittojen arviointikykyjä. Parhaiten onnistui MS Antiamon miehistö Antti ja Amelia. Kakkosena MS Christianne Aarni ja Seija ja kolmosena MS Emma Petri ja Paula. Parhaat palkittiin. Loppuilta nautittiin Niskalammen saunasta ja Rantamakasiinista

28.6.-3.7. Kippari eskaaderi Luonteri-Louhivesi

7 aluksen Eskaaderi eteni pääosin kesäisissä tunnelmissa vaikkakin puoleen väliin sattuneen myrskyn takia jouduttiin hakeutumaan Korvensaaren sijasta suojasatamaan Anttolaan. Eskaaderin kohteina olivat; Rokansaari-Karihiekka- Anttola- Anttolan Hovi ja Heimari. Eskaaderilla harrastettiin saunomisen lisäksi mm. Frisbeen heittelyä, mölkkyä ja petangia. Hanuri musiikkia Rokansaaressa tarjoilivat Helena ja Kari Hölttä. Eskaaderin sujumisesta huolehtivat pääosin Raimo Reinamo ja Ari Vainio. Kiitos mukana olleille!

8.8. Kutsukokoontuminen Äyrätsalossa            

Äyrätsaloon kokoontui hienosti 11 venekuntaa. Helle helli tapahtumaa. Mölkkykilpailun tuplamestariksi mölkkäsi  MS Lillin venekunta, Elisa ja Jukka Kangaskolkka. Kiitos Rudolfille makoisasta saunasta ja kaikille mukana olleille mukavasta tapahtumasta . Kuva: Bobby Koskinen (kuvattu Rudolfin katolta)       

TULEVAA                                                                                                                                           KESÄKAUDEN PÄÄTTÄJÄISET KALLIONIEMESSÄ La 19.9.

Kipparien kesäkauden päättäjäiset Kallioniemessä. Kokoontuminen klo 13 mennessä / Satamapalvelut käytössä. Pelit ja leikit, sauna klo 17-20, grillaukset rannalla ja ”Kippari kesä 2020” diaesitys huvilalla. Kipparit maksaa saunan sekä laiturimaksun. Mahdollisuus aamiaiseen etukäteisvarauksella sunnuntaina huvilalla. Varaukset:    ari.juhani.vainio@gmail.com   040 5315978 . Tapahtuma ”korona varauksella”.

SYYSKOKOUS to 12.11. klo 18. Kyminkerholla Tallinmontussa

Kutsu ja ohjelma seuraavassa jäsenkirjeessä. Tuoretta voimaa hallitukseen ja muihin tehtäviin mm. seurojen väliseen yhteistyöhön kaivataan. Ota yhteyttä hallituksen jäseniin!

KURSSIT / KOULUTUS SYKSY 2020

5102112S   SAARISTOMERENKULUN KURSSI A / Kouvola  ma 18.00-20.30. 14.9.-7.12.2020. 36 oppituntia. Kurssimaksu 48,00 €.  Kurssin tavoitteena on antaa vapaa-ajan veneilijöille perustiedot turvallisesta navigoinnista sekä opettaa perustiedot vesiliikenteen säädöksistä. Kurssi antaa tarvittavat tiedot saaristomerenkulkuopin tutkintoon, joka pidetään pe 11.12. klo 18.00-22.00 (erillinen maksu). Kurssin oppimateriaali hankitaan yhteistilauksena.

5102113S SAARISTOMERENKULUN KURSSI B tiistaisin 15.9 alkaen. Muutoin tiedot samat.

5102121S CEVNI-KURSSI /Kouvola. ke,to 23-24.9 klo 18-20.30. 6 oppituntia. Kurssimaksu 20€ Euroopan sisävesisäädöstö. Pakollinen haettaessa kv-huviveneen kuljettajankirjaa Euroopan sisävesikelpuutuksella I (joet ja kanavat )

5102120S VHF-RADIOKURSSI / Kouvola  ke,to klo18.00-20.30. Ari Vainio

Rannikolaivurin radiokurssi SRC pätevyydelle. 11-12.11. 2020. 6 oppituntia. Kurssimaksu 20€. Erillinen Traficomin tutkinto lupakirjaa varten ke18.11. klo 18-21. Tutkinto ja lupakirjamaksu yht. n. 90€.

KEVÄTLUKUKAUDELLA OHJELMASSA mm. Rannikkomerenkulun kurssi (ma 18.1-12.4) ja Käytännön veneilykurssi (ke 10.3 – 7.4)

PIKKUJOULU  28.11?

Pikkujoulua tullaan viettämään marraskuussa, mikäli pandemiatilanne sen sallii. Paikka ehdotuksia otetaan vastaan.  Pikkujoulusta tiedotetaan kun asia varmistuu! Kutsu tulee myös seuraavaan jäsentiedotteeseen.

MAJAKKA KALENTERI 2021 (16€) saatavissa syyskuusta lähtien.   

Tiedustelut: Päivi Viira 040 5075130 (puh/teksi) paivi.viira@gmai.com

Virtakiven vierassatama 19.8. kuvat: A.Vainio

SEURAA TOIMINTAAMME NETISSÄ. http://www.kouvolankipparit.fi/  ja liity Kipparien FB ryhmään Syyskokouksesta, pikkujoulusta, kursseista ja muusta toiminnasta tarkempaa tietoa seuraavassa kirjeessä loka-marraskuussa!                                                                                                                                                                                                                   Kippari hallitus

Jätä kommentti