JÄSENKIRJE 5

SYYSKOKOUSKUTSU  / JÄSENKIRJE 5 2021

Hyvä veneilykesä on takana päin. Koronaepidemia ei estänyt toimintaa ja suunnitelmat toteutuivat.

Kimolan kanavan veneilykausi  jatkui vilkkaana ja  Kouvolan satamat on rakennettu lähes valmiiksi ja seuroja houkutellaan yhteistyöhön sekä venesatamien huoltoon.

Hirvelän kotisatamaan valmistuu n.150m2 rakennus Kouvolan järvipelastus-aseman käyttöön ja siinä on tiloja myös Kipparien käyttöön. Hallitus kannustaa jäseniä osallistumaan talon kunnostustalkoisiin.

Syykokous pidetään Kymin Kerholla Tallinmontulla 11.11. Pikkujoulut järjestetä tänä vuonna 20.11.

KUTSU! SYYSKOKOUS pidetään torstaina 11.11. klo 18.00 Kymin Kerholla. Patosillantie 1. Kuusankoski

Käsitellään sääntömääräiset asiat; vuoden 2022 toiminta ja talous. Valitaan hallitus, erovuorossa ovat kommodori Juhani Tuominen ja hallituksen jäsenet Marita Harjula ja Timo Väre. Lisäksi valitaan neljä hallituksen varajäsentä, nykyiset varajäsenet ovat Petri Kuokkanen ja Matti Turunen. 

Päätetään uusien sääntöjen lopullisesta hyväksymisestä ja yhdistymisestä Kuusankosken Veneilyseuran kanssa, säännöt hyväksyttiin ensimmäisen kerran 22.09.2021.  

Kokousesitelmässä ”Päijänne purjehdus” Kippari Ari Vainio kertoo matkastaan Päijänteen alueella. Kahvitarjoilu. TERVETULOA!

SYKSYLLÄ TAPAHTUNUTTA

Kesäkauden päättäjäisiä vietettiin 24-26.9. Kipparien kesän 2021 päätös viikonloppua vietettiin Saimaan rannalla, hotelli Heimarissa 24-26.9.nauttien ulkoilmasta ja hotellin palveluista. Ohjelmaan kuului myös rantasauna ja kesäkuvien katselu. Mukana oli seitsemän venekuntaa ja 20 kipparia, kaksi laivakoiraa sekä kissa..

Kuva: Ari Vainio                                                                      ” Ensikesänä taas koossa”   

KEVÄÄN 2022 TOIMINTAA

KEVÄÄN TOIMINTA RIIPPUU EPIDEMIA TILANTEESTA. MITÄÄN SITOVIA VARAUKSIA EI TEHDÄ JA ON MAHDOLLISTA, ETTÄ TILANTEEN PAHETESSA KOULUTUS SUORITETAAN ETÄOPETUKSENA.

VENEMESSUT la 19.02.   

Mikäli koronatilanteessa ei tapahdu radikaalia muutosta, niin venemessumatka järjestetään.

KEVÄÄN / KESÄN MATKA SUUNNITELMIA                                                              

Aiemmin peruuntunut matka Viron Saarenmaalle toteutetaan toukokuussa 26.-29.05.2022. Matka omalla bussilla, majoitus Kuresaaressa, jossa kiertoajelu mm. Sõrven majakalle ja Mikhlin tilamuseolle.

Kesäteatteriristeily Heinolaan pyritään järjestämään heinäkuussa, jos riittävästi halukkaita ilmaantuu.

KURSSEJA / KOULUTUSTA

UUSIA KÄYTÄNNÖNVENEILYN KOULUTTAJIA

Kalle Seppälä (1kalle.seppala@gmail.com) ja Petri Kuokkanen (petri.kuokkanen@gmail.com) ovat uudet käytännönveneilykouluttajat. He ovat kevään ja syksyn 2021 aikana osallistuneet seuran omaan sekä Navigaatioliiton auktorisoivaan opettajakoulutukseen.

AVMERENKULUN KURSSI / Kouvola Opisto Salpausselänkatu 38. Jatkuu 23.01.2022

RANNIKKOMERENKULUN KURSSI / Kouvola Opisto Salpausselänkatu 38. Ma 18.00-20.15. Opettajana Sami Nisula 17.1.2022 – 4.4.2022 36 oppituntia. Kurssimaksu 46,00€. Tavoitteena vapaa-ajan veneilyn teoriatietojen hallinta rannikolla ja merialueilla. Tutkinto järjestetään 22.4.2022 klo 18.00-22.00. Kouvolan opisto: Salpausselänkatu 38.

Netti-ilmoittautuminen: http://www.opistopalvelut.fi/kouvola/ . Ilmoittautuminen kursseille alkaa 10.01. klo 10.

CEVNI KURSSI 24.-25.04. ( EUROOPAN SISÄVESISÄÄNNÖSTÖ ) KOUVOLASSA

Euroopan sisävesisäännöstö, Navigaatioliiton kurssiohjelman mukaisesti. Sisältää tutkinnon, joka on pakollinen haettaessa huviveneen kuljettajan kirjaa Euroopan sisävesi kelpuutuksella. Tutkinto pidetään 25.04.

TAPAHTUMAT, ESKAADERIT JA KOKOONTUMISET

Toukokuussa Veneily ja varustepäivä Kouvolan kotisatamassa Hirvelässä. Markkina meininkiä, yhteistyössä JPY Kouvolan pelastusaseman kanssa. Ohjelmasta tarkemmin kevätpuolella

Eskaaderi Päijänteelle. Seuroista riippumaton ja kaikille avoin. Tästäkin tarkemmin keväällä

Saimaan kokoontuminen ja eskaaderi heinäkuussa. Ehdotuksia suunnista ja kohteista otetaan vastaan.

KOUVOLAN SATAMIEN VARAUS VENEILYKAUDELLE 2022

Hirvelän ja Virtakiven venepaikat varataan Kaupungin sähköisen asiointipalvelun kautta. https://kartta.kouvola.fi/ePermit/fi/Reservation  Varauksen avautumisesta ilmoitetaan vuoden 2022 alkupuolella. 

Satamien rakentamiseen on saatu merkittävä summa EU-tukia, joiden ehto on, että paikat ovat tasapuolisesti kaikkien varattavissa. Tämän takia kaikki ovat ”samalla viivalla” joka kauden alussa. Käytäntö jatkuu vuoteen 2025.

Veneilypiirit pyrkivät vaikuttamaan pysyvämmän ratkaisun puolesta.

Eipä muuta tällä erää, näkyillään! Lisää tulevista tapahtumista seuraavassa jäsenkirjeessä helmikuussa.

Hallitus

Jätä kommentti